Koncentraty i aromaty owocowe
Nasze koncentraty powstają wyłącznie ze świeżych, polskich owoców, dzięki czemu zachowują naturalny smak i aromat. Są w 100% naturalne i produkowane poprzez zagęszczanie soków owocowych przy użyciu nowoczesnych technologii. Wykorzystujemy specjalistyczne urządzenia uznane w branży, co gwarantuje najwyższą jakość. Naturalne aromaty owocowe doskonale uzupełniają naszą ofertę zagęszczonych soków.

Koncentrat jabłkowy
Najnowsze technologie oraz jabłka z lokalnych, polskich sadów gwarantują pełnię smaku i aromatu naszych zagęszczonych soków. Całkowicie naturalny koncentrat charakteryzuje się intensywnym jabłkowym zapachem, złocisto-bursztynową barwą oraz gęstą, aksamitną konsystencją.
Podstawowe parametry:
Zawartość ekstraktu 70 Bx,
Kwasowość ogólna w przeliczeniu na kwas jabłkowy: 1,5 – 7%
NTU <3
Barwa złocisto-bursztynowa o różnych odcieniach
Konsystencja jednorodna, klarowna i gęsta
Kraj pochodzenia Polska

Koncentrat truskawkowy
Świeże truskawki z pól w centralnej części Polski, nowoczesna linia technologiczna oraz ponad 40 lat doświadczeń daje gwarancję najwyższej jakości koncentratu truskawkowego. Produkt nie dosładzany i nie dokwaszany, bez żadnych dodatków. Posiada charakterystyczny dla soku z truskawek zapach i smak.
Głęboka ciemnoczerwona barwa, gęsta konsystencja i aromat truskawek to cechy potwierdzające jego najwyższą jakość.
Podstawowe parametry:
Zawartość ekstraktu 65-67 Bx,
Kwasowość ogólna w przeliczeniu na kwas cytrynowy: >5 %
NTU <5
Barwa czerwona z odcieniem brązowym
Konsystencja jednorodna, klarowna i gęsta
Kraj pochodzenia Polska

Koncentrat porzeczkowy
Nasz koncentrat powstaje z czarnych lub czerwonych porzeczek, zachowując ich właściwości. W procesie produkcji usuwana jest jedynie woda, dzięki czemu produkt pozostaje w pełni naturalny, bez dodatków. Charakteryzuje się intensywnym aromatem i wyrazistym smakiem porzeczek, a jego głęboka ciemnoczerwona barwa i gęsta konsystencja świadczą o najwyższej jakości.
Podstawowe parametry:
Zawartość ekstraktu 65-67 Bx,
Kwasowość ogólna w przeliczeniu na kwas cytrynowy 15-20%
NTU <10
Barwa typowa dla soku porzeczkowego – ciemna czerwień
Konsystencja jednorodna, klarowna i gęsta
Kraj pochodzenia Polska

Koncentrat malinowy
Świeże maliny z upraw na terenie Polski, nowoczesna linia technologiczna oraz wieloletnie doświadczenie daje gwarancję najwyższej jakości naszego koncentratu. Produkt nie dosładzany i nie dokwaszany, bez żadnych dodatków. Posiada charakterystyczny dla soku z malin zapach i smak.
Głęboka ciemnoczerwona barwa, gęsta konsystencja i aromat malin to cechy potwierdzające jego najwyższą jakość.
Podstawowe parametry:
Zawartość ekstraktu 65-67 Bx,
Kwasowość ogólna w przeliczeniu na kwas cytrynowy: >12 %
NTU <10
Barwa czerwona z odcieniem brązowym
Konsystencja jednorodna, klarowna i gęsta
Kraj pochodzenia Polska

Koncentrat wiśniowy
Surowcem do produkcji są świeże, polskie wiśnie. Koncentrat uzyskuje się przez odparowanie wody ze świeżego soku. Produkt jest w pełni naturalny, nie dosładzany i nie dokwaszany. Posiada charakterystyczny dla soku z wiśni zapach i smak. Ciemnoczerwona barwa i gęsta konsystencja jest typowa dla tego koncentratu.
Podstawowe parametry:
Zawartość ekstraktu 65-67 Bx,
Kwasowość ogólna w przeliczeniu na kwas cytrynowy: >6%
NTU <10
Barwa typowa dla soku wiśniowego – ciemnowiśniowa
Konsystencja jednorodna, klarowna i gęsta
Kraj pochodzenia Polska

Aromaty owocowe
Aromaty otrzymujemy poprzez proces dearomatyzacji – oddzielenie i zagęszczenie naturalnych substancji aromatycznych zawartych w wytłoczonym soku owocowym. Każdy z nich posiada intensywny smak i zapach charakterystyczny dla owoców, z których został wyprodukowany. Produkt ma postać klarownej, bezbarwnej cieczy z możliwością lekkiej opalizacji.